tiistai 19. helmikuuta 2013

missä onkaan kengurut, ho hoi

Ollaan oltu 13päivää Australiassa. 13! Ja ei olla nähty yhtään kengurua saati koalaa. Mä oon pettynyt niin pettynyt. Torakoita, sisiliskoja, pari hämistä, kärpäsiä ja kissoja kylläkin löytyy, mutta missä kengurut ja koalat!? Jooo, ehkä niitä ei taida asua ihan Sydneyn keskustassa (ymmärrettävää), mut mä haluan! Toivottavasti saadaan ittemme hinattua pian ees Sydneyn Taronga Zoo:n kattelee ja syötteleen kyseisiä otuksia. Sit olisin onneni kukkuloilla!

Muutettiin eilen tosiaan 10min kävelymatkan päähän bondi beachia, ja tää kämppä on söpö. Vielä pienellä miksauksella tästä sais niin ihanan ja kodikkaan että oksat pois! Kämppiksinä yks chileläinen ja kaks espanjalaista tytteliä. Mukavilta ne ainaki toistaseks vaikuttaa, ja tosi rauhallista porukkaa. Tytöt ei ole kylläkään mitään kaikista siisteintä/puhtainta tyyppiä, eikä ehkä ihan välttämättä tiedä mikä on imuri.. Noh, onneks me tiedetään eikä anneta sen häiritä meidän elämää.

Käveltiin eilen reippaina parin kilsan päähän ruoka-ostoksille. Menomatka oli järkyttävää jyrkkää ylämäkeä, ja meinas välillä jo itku päästä. Lopulta päästiin kuitenki perille asti, ja pyörittiin reilun tunnin verran ruoka-kaupassa. Kaupasta poistuessamme olikin tullu jo pimeä, ja aloitettiin matka kotiin, joka olikin hieman erilainen.. jossain vaiheessa huomasin sivusilmällä aidan päällä istuvan jonkin, en kiinnittänyt enempää huomiota kunnes se jokin liikahti ja kiljahdettiin molemmat.. se jokin oli kissa. Katsottiin taaksemme ettei kukaan vaan huomannut meidän pelästyneen pientä kissan poikasta, ja jatkettiin matkaamme. Hetken päästä huomasin maassa aika iso kokoisen torakan, jäin tuijottaan sitä kunnes tajusin mikä se oli. Päästin hieman..öö miehekkään karjasun/kiljahduksen (miksi sitä voi kutsua..) jonka jälkeen Anu alko kiljumaan vaikka ei edes nähny mitään. Sen jälkeen torakka lähti tulemaan kohti, hyppäsin sen yli ja matka jatku hyvinkin reippaissa merkeissä. Lähempänä kotia auton alta käveli musta kissa, mutta eihän me sitä heti kissaks tajuttu ko nähtiin vaan joku epämäärnen hahmo sivussa. Huudahtettiin taas molemmat, jonka jälkeen kissa-parka säikähti niin kovin ettei tiennyt edes minne suuntaan olisi sännännyt. Tämän mukavan ilta-hämärä kauppa-reissun jälkeen päätettiin, ettei meitä oo luotu kulkemaan pimeässä, ja tän jälkeen liikutaan vain valon aikana. Matkan aikana/jälkeen nauretiin kyllä vedet silmissä kuinka tyhmiä me ollaan :DD Ollaan vaan niin kamalan varuillamme koko ajan, täähän on Australia. Koskaan ei tiedä mihin eläimeen törmää. Ja tästä voin palata muutamaa päivää taaksepäin, jolloin mua puri musta pieni muurahainen varpaaseen. Olin ihan varma et ruumishuone kutsuu..

Oltiin katsomassa sunnuntaina kiinalaisen uuden vuoden paraatia. Se oli suorastaan aika lame, odotettiin luultavasti paljonkin enemmän. Gangnam Style oli kyllä aika isoissa merkeissä, jopa kolmessa vai neljässä eri kulkueessa.. Eräässä yks kiinalais-japanilais-korelais poika laulo KOKO sen paraatin ajan kyseistä kappaletta. Oltiin reilu tunti seurattu paraatia, jolloin päätettiin et eiköhän oo aika lampsia hostellille. Törmättiin tähän samaan vaunuun jossa poika laulo, ja se laulo vieläkin.. Luulis et alkais pikkuhiljaa jo kyrpii. Kuvat kyseisestä paraatista ei oo mitään parhainta laatua, koska en osannu asentaa kameraan oikeaa ohjelmaa, mut whatever. Ainiin, paraatin ajan meidän takana oleva kiinalaisperhe oli koko ajan ihan kikseissään ja huusi ja kilju ja WWHHOOa ihan kaikelle mahdolliselle.. tuli sieltä sitte ilmalla täytetty kani tai lapsi vilkkuvan sateenvarjon kanssa.

Ollaan myös otettu aurinkoa mukavasti nää kaks peräkkäistä päivää, ja sieltä se rusketus hyvää vauhtia saapuu!

Ostettiin kaupasti valmista lättyjauhoa johon lisätään vain vesi, nyt mennään testaan mitä siitä tulee :-P vao tuleeko mitään..

Palataan astialle pikimmiten, terkuin Sonja












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti