maanantai 11. helmikuuta 2013

Bondi Beach

Nää kaks päivitystä meni ny vähä sekasi, ja kun en oikein osaa käyttää tätä mut eipä se mitää haittaa. Torstai oli pitkä, aurinkoinen ja suolaveden makuinen päivä. Aamu alko siis jo kello 6, ja ennen yheksää lähettiin käveleen kauppaan ja siitä picnicille lähellä olevaan puistoon.
Sen jälkeen halusimme päästä rannalle grillautumaan, ja pienen hetken päästä päätimme menevämme Bondi beachille. Mutta miten? Katsoimme ja mittailimme kartasta että eihän se kaukana ole, helposti me sinne kävellään ja katsellaan maisemia. Kysyimme neuvoa muutamalta mieheltä, jotka ihmettelivät (melkeinpä kauhistuivat) kun mainitsimme menevämme sinne kävellen. "Sinnehän on monta kilometriä, ainaki 8-10!" "Ei kannata kävellä, siihen menee monta tuntia, ottakaa bussi", nnjjäää me kävellään. Miehet olivat kyllä kovin ystävällisiä ja monta kertaa kertasivat oikean reitin että se varmasti jäisi kaaliin. Kiittelimme ja aloitimme kävely-matkamme Bondille. Matka oli totta vie pitkä, ja pikkuhiljaa alkoi molemmilla uudet kengät hiertämään joka vaikeutti kävelyä. Silti me käveltiin, käveltiin ja käveltiin, ja kun oltiin kävelty reilu puolitoista tunti niin vihdoinkin me nähtiin se, meri! Kysyttiin vielä neuvoa ystävälliseltä pariskunnalta jotka mainitsivat sen olevan tunnin matkan päässä (VIELÄKIN!), Jatkettiin vielä kävelyä, kunnes tuli bussipysäkki.. Jolloin iski luovutus. Bussi tuli muutaman minuutin päästä ja jatkettiin matka sillä loppuun.
Ranta on ihana! Tosin pienempi ko olin kuvitellut, mutta ihana. Vesi oli sinistä, hiekka pehmeää ja rantavahdit kuumia. Rannalla grillattiin ittemme kirjaimellisesti neljän tunnin aikana. (mulla palo jalkapöydät, käsivarret ja kasvot, so nice). Ehkä sen "en mä pala" asenteen vois heittää roskiin.
Rannalta poistuttiin hyvän sään aikana ja hypättiin suosiolla vaan bussiin ja sillä jatkettiin matka kotiin, ainaki melkein. Pyydettiin bussikuskia sanoo ku tulee meidän pysäkki, ja jossain kohtaa Anu hihkas et "meidän pysäkki". Hypätiin ulos, eksyttiin ja löydettiin reilu tunnin jälkeen kaupan kautta hostellille.

Päivä oli loistava, lukuunottamatta auringonpolttamaa ihoa ja kipeitä jalkoja.

ja ps. ranskalaiset kämppikset tarjos meille vähä punaviiniä, joka on edelleenki järkyttävää kuraa. En ees kyenny juomaan kuppia tyhjäks vaan piti piilottaa punaviinin loppu roskikseen ja seuraavana päivänä heittää viemäriin..
pps. Ostin Suomesta aurinkorasvaa, ja hetki sen laiton jälkeen huomasin et mun iho kimaltaa ko Twilightin Edwardilla auringossa.. hyvät glitterit!

Loppuun vähä photoo!

-Sonja








1 kommentti:

  1. Komeita on maisemat ja siellä on ihan kesä:) Terveisiä täältä Haapavedeltä, kävin Adelinan luona, ja neiti pyörii selältäkin mahalleen. Laitahan tänne päivityksiä, niin unelmoidaan sinun seurana matkastasi. Terkuin Arja

    VastaaPoista